https://www.smtsol.ro/blog/image/cache/catalog/Blog/casa%20inteligenta-1170x600.png

Integrarea sistemelor de securitate într-o casa inteligenta

  • 25 Mar 2022
  • |   0 Comentarii

Ideea de a opta pentru casa inteligenta devine tot mai pronunțată în rândul oamenilor pasionați de inovațiile tehnologice și de noile standarde privind confortul și eficiența. Cu alte cuvinte, casa inteligenta oferă proprietarilor șansa de a dispune de un nivel înalt de confort, cu un minim de efort.

Cu toate acestea există încă un nivel de scepticism ce gravitează în jurul acestui concept, dat fiind faptul că este fondat în baza inteligenței artificiale și a rețelei IoT (Internet of Things). Însă, este important ca oamenii să înțeleagă că tehnologia inteligentă aduce beneficii incontestabile, contribuind la îmbunătățirea calității vieții.

Prin ce se remarcă o casa inteligenta?

Casa inteligenta reprezintă locuința în care toate echipamentele și sistemele sunt conectate la internet, ele fiind monitorizate și gestionate prin intermediul dispozitivelor mobile. În esență, casa inteligentă se adaptează necesităților și dorințelor proprietarilor, fiind controlate automat toate funcțiile acesteia. 

Acest nou concept al locuinței implică 3 aspecte importante:

  • Conștientizare;

  • Învățare;

  • Personalizare.

Practic, la baza conceptului se află un mecanism de învățare și modelare predictivă, care răspunde cu succes nevoilor oamenilor în materie de confort, eficiență energetică, securitate, iluminat etc.

Ce sisteme sau echipamente se aliniază conceptului de smart home?


În prezent, se constată numeroase tendințe de a concepe și amenaja o locuință, ele formându-se în baza noilor standardele de calitate privind durabilitatea și confortul ambiental. 

O locuință smart poate include multiple sisteme și dispozitive de ultimă generație care pot fi monitorizate într-o manieră sigură și facilă de către proprietari. 

Printre cele mai importante menționăm:

  • Sistemul de încălzire - în vederea obținerii unui nivel înalt de confort termic și implicit, o minimizare a consumului de energie se pot opta pentru sisteme de încălzire concepute în baza unor tehnologii inovatoare;

  • Electrocasnice inteligente - ele pot funcționa automat, în baza unor programe prestabilite sau activate direct din aplicație (spre exemplu, masina de spălat, espressor de cafea etc.);

  • Sistem de iluminare - iluminatul inteligent al locuinței poate integra diferite inovații ce garantează o funcționare dinamică (spre exemplu, prize sau becuri smart conectate la aplicație etc.);

  • Sisteme audio și video - există numeroase dispozitive audio performante ce pot fi automatizate ușor, garantând o sincronizare perfectă a muzicii cu iluminatul;

  • Sisteme de supraveghere video - se regăsesc multiple dispozitive de securitate smart ce sunt concepute pentru a acoperi nevoia de siguranță și protecție a locuinței și nu numai.

Important de reținut este că în vederea controlării diferitelor aspecte ca intensitatea luminii, intrarea în locuință, temperatura ambientală ș.a sunt utilizați diferiți senzori sau dispozitive de control optimizate.

În mod cert, conceptul de casa inteligenta va evolua în timp, ajungând să înglobeze tehnologii ce anticipează modele sau tipare de consum ale proprietarilor, îmbunătățind semnificativ calitatea vieții acestora.

Cum este garantată securitatea într-o casă smart?


Maniera în care se poate asigura protecția și siguranța atât a persoanelor, cât și a locuințelor a evoluat semnificativ în ultimii ani, acest lucru fiind datorat în totalitate tehnologiei inovatoare. 

În prezent, se regăsesc numeroase dispozitive de supraveghere care îndeplinesc funcții inteligente, ce nu asigură doar un nivel înalt de siguranță, ci și permite un control total al spațiului monitorizat.

În mod cert, într-o casă smart întâlnim astfel de dispozitive performante de supraveghere, care înregistrează în momentul detectării mișcării, transmit în timp real notificări pe telefon sau activează o alarmă în momentul unei activități suspecte. 

Toate aceste lucruri sunt astăzi posibile cu noile camere de supraveghere inteligente, concepute special să răspundă nevoilor oamenilor în ceea ce privește protecția și securitatea lor. Tehnologia ce stă la baza lor este una modernă și sofisticată, camerele integrând multiple funcții smart ce contribuie la o performanță superioară.

De reținut este faptul că o casă inteligentă îmbunătățește considerabil securitatea. În plus, permite o sincronizare a dispozitivelor utilizate, oferind astfel un sentiment de siguranță. Spre exemplu, în momentul în care este depistată o mișcare în spațiul supravegheat, se poate activa automat sistemul de iluminat, atât în interiorul locuinței, cât și în exteriorul ei, descurajând astfel potențialii hoți.

SMT SOL este partenerul de încredere ce furnizează soluții smart de supraveghere video

SMT SOL (Smartech Solution) vine în sprijinul clienților săi cu numeroase dispozitive performante de securizare discretă ce răspund la cerințele lor actuale privind protecția și siguranța locuinței lor.

Apreciate pentru tehnologia inovatoare și performanțele incontestabile sunt dispozitivele din categoria Self Protect Smartech puse la dispoziție de SMT SOL. Fiind aliniate la noile standarde de securitate, ele prezintă multiple funcții smart, furnizând astfel o performanță înaltă utilizatorilor.

Aceste soluții sunt create în vederea garantării unei securizări sigure a locuinței, proprietarii având beneficiul de a gestiona în permanență spațiului supravegheat cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Astfel, utilizând camere de supraveghere Self Protect, toți utilizatorii își vor asigura un nivel înalt de securitate al locuinței. 

Concluzii

Cu certitudine, toate dispozitivele și echipamentele ce fac o locuință mult mai smart au un rol definitoriu în îmbunătățirea calității vieții. O casă inteligentă le permite proprietarilor să dețină un control permanent al acesteia, acoperind nevoile și dorințele lor privind ambientul, confortul termic, securitatea și nu în ultimul rând, eficiența energetică.

O astfel de locuință a fost concepută strict pentru a eficientiza numeroase activități desfășurate de oameni, eliminând astfel rutina cotidiană.


Taguri: