https://www.smtsol.ro/blog/image/cache/catalog/Blog/nou%20spy%20recpng%20%281%29-1170x600.png

Cum poti afla daca ai microfoane ascunse in casa

  • 02 Jul 2019
  • |   0 Comentarii

Este mai mult decat cunoscut interesul FBI pentru personalitati, pentru vedete, de fapt pentru orice ii poate fi de “ajutor”. E doar un exemplu despre cat de departe s-a ajuns in ceea ce priveste obtinerea oricarui mic indiciu care poate fi de folos in crearea unui profil. Ori in denigrarea unei persoane. Orice informatie inseamna putere, dupa cum spunea Hoover ca sef al FBI. Iar “instrumentele” pentru obtinerea acestei puteri au calitati de neimaginat.

De neimaginat pana afli ce e cu ele. De exemplu, chiar daca e elementar sa stii ca microfoanele și camerele de luat vederi pot fi ascunse în tot felul de locuri, probabil nu prea ti-ai pus problema in ce fel de locuri. Anyway, e ilegal in majoritatea cazurilor ca cineva sa te inregistreze asa, pur si simplu. Dar ce faci daca ai impresia ca esti urmarit de o “prezenta” ascunsa in propria casa, in propriul birou? Bun, daca simti asa ceva, efectueaza o cautare amanuntita. Sigur ca mai lejer e sa te informezi si sa apelezi la detectoare profesioniste de microfoane – si exista o larga tehnologie disponibila acest capitol. Dar nu strica si o verificare amanuntita, cu pasii pe care ti-i voi indica, mai ales ca nu strica sa iti dezvolti, la modul personal si general vorbind, simtul observatiei.

In primul rand ar trebui sa iti atraga atentia orice zgomot silentios, un zgomot specific al unui dispozitiv de inregistrare de fapt. Atunci cand zona pe care o suspectezi ca ar putea ascunde microfoane este cat se poate de linistita, umbla incet, pentru a auzi orice fel de zgomote. Recomandarea mea? Incearca sa cauti noaptea tarziu, pentru a reduce sunetul ambiental din camera. Acest lucru va face izolarea și localizarea oricaror zgomote mult mai usor de realizat.

Apoi, o alta recomandare e aceea sa investighezi detectoarele de fum și alte produse electronice. Dispozitivele de supraveghere pot fi ascunse in interiorul altor dispozitive, care necesită electricitate, cum ar fi detectorii de fum. Scoate detectorul de fum de pe tavan si cauta microfonul in interior. De asemenea, verifica difuzoarele, lampile si alte dispozitive electronice care pot indica si ele ca cineva a pus un microfon. E bine sa stii ca microfoanele ascunse in interiorul detectoarelor de fum sau in interiorul altor electronice vor fi, de obicei, usor de vazut. Iti mai fac o recomandare: cauta ceva care nu pare a fi atasat la restul dispozitivului.  

In plus, trebuie sa te concentrezi si sa observi daca ai obiecte de decor care par ca…nu le aveai! Adica - par ciudate sau in afara locului? E clar ca s-a intamplat ceva cat timp tu nu ai fost acasa. Una dintre cele mai comune metode de ascundere a unui microfon intr-o camera este introducerea lui in ceva cum ar fi un ursuleț de plus sau o vaza. Uita-te in jurul camerei si observa orice element decorativ care pare ca nu se potriveste cu restul spațiului sau care e asezat în moduri ciudate. Poti controla decorațiunile poziționate pe o masă din mijlocul camerei, aceasta pentru ca microfoanele ascunse functioneaza cel mai bine atunci cand se afla in centrul unei camere. Astfel incat sa se poata auzi totul in mod clar.

Verifica si cablurile (“firele”) care nu duc nicaieri. In timp ce unele dispozitive de supraveghere pe termen scurt ar putea fi alimentate de la baterie, cele mai ascunse camere și microfoane vor avea nevoie de un fel de sursa de alimentare. Daca gasesti un cablu nefamiliar si nu poti afla de unde e alimentat, trebuie sa il anihilezi imediat. Nu uita sa verifici si aparatele de aer conditionat. Deja ai multe de verificat, dar crede-ma ca merita! Nu in ultimul rand, nu ar strica sa iti verifici ceasurile de mana (daca ai mai multe) si gadgeturile din casa. Te avertizez ca microfonul ascuns intr-un ceas este ideal pentru cei care doresc sa obtina informatii inregistrate “la fata locului”. Adica de la tine de acasa! De asemenea, microfonul poate fi mascat si in incarcatorul smartphone-ului, in cablul de date, in bateria externa, in aproape orice tine de gama de huse si accesorii smartphone si nu numai! Da, si in computer, routere wireless, laptopuri si alte echipamente IT - iata raspunsul la intrebarea pe care ti-am anticipat-o deja.

Daca te intrebi “Oare cine e interesat sa imi ascunda un microfon in casa?” ei bine afla ca motivele sunt nelimitate. Nu trebuie sa iti spun eu ceea ce stie toata lumea si anume ca: nimic nu poate sta in calea oamenilor pentru a afla informatii valoroase, iar acesti oameni pot fi chiar prietenii tai! 

Taguri: