https://www.smtsol.ro/blog/image/cache/catalog/2021/aprilie/cum%20sa%20alegi%20un%20reportofon-1170x600.jpg

Cum să alegi un reportofon spion?

 • 26 Apr 2021
 • |   0 Comentarii

Tehnologia din prezent a revoluționat întreaga piața de gadgeturi, reușind să surprindă în fiecare an cu dispozitive noi performante, la cele mai înalte standarde. Progresul tehnologic înregistrat a oferit o perspectivă nouă în care funcționalitatea se îmbină armonios cu distracția, iar dispozitivele smart câștigă tot mai mult teren pe această piață.

Unul dintre dispozitivele căutate în prezent îl reprezintă reportofonul spion. Datorită avantajelor pe care acesta îl oferă, tot mai mulți utilizatori de gadgeturi își achiziționează acest tip de dispozitiv. 

Astăzi, tehnologia digitală oferă posibilitatea folosirii unor soluții eficiente, ce favorizează interacțiunea cu înregistratoarele vocale. 

În acest articol, vei regăsi informații utile despre utilitatea acestor reportofoane spion și particularitățile cheie pe care trebuie să le ai în vedere la achiziționarea lor.

Importanța utilizării unui reportofon spion

 

Reportofonul spion reprezintă un dispozitiv performant care îți permite să înregistrezi discuții audio sau video, favorizând o stocare a datelor și totodată o administrare facilă. Acest dispozitiv permite o înregistrare de durată, fiind cunoscut pentru calitatea excepțională a sunetului.

Se regăsesc numeroase modele atât cu înregistrare audio, cât și video potrivite necesităților tale. Spre exemplu, întâlnim reportofoane spion:

 • La purtător;

 • Pentru birou;

 • Pentru locuință;

 • Pentru mașină.

Persoanele interesate de achiziția acestui tip de dispozitiv își concentrează atenția către reportofoanele spion digitale de mici dimensiuni, ce dispun de funcții avansate, capacitate de stocare ridicată și o calitate superioară a sunetului.

Dacă dorești să înregistrezi cu scopul de a prelua informații atunci cel mai potrivit reportofon este cel mono. Dar, dacă vrei ca înregistrarea să fie introdusă într-un program de editare atunci vei opta pentru un reportofon stereo.

Un alt aspect este legat de tehnologia dispozitivelor, iar cele mai performante dintre acestea sunt cele digitale. Unele dintre modele au dimensiuni foarte mici dar au avantajul calității ireproșabile a sunetului.

Reportofonul este considerat un instrument de business extrem de util. Pentru persoanele ce dețin un job cu numeroase responsabilități în diverse domenii de activitate (jurnalism, educație, economie etc.), reportofonul se dovedește a fi un bun accesoriu. 

Astăzi, acest dispozitiv este nelipsit la prezentări, cursuri sau seminarii. Este cea mai simplă formă de a stoca informațiile necesare și de a nu pierde niciun detaliu important.

Ce caracteristici trebuie urmărite la achiziționarea unui reportofon spion?


Dacă dorești să-ți cumperi un reportofon spion sunt câteva aspecte importante de care trebuie să ții cont legate acumulator, performanța camerei video, calitatea sunetului etc. Dintre cele mai importante caracteristici, menționăm:

 • Memoria Reportofonului - cele mai multe modele au o capacitate de aproximativ 150 de ore, dar poți extinde cu ajutorul unui card de memorie. Trebuie să ai în vedere că numărul de ore pe care le înregistrează depinde exclusiv de capacitatea de stocare - 4GB, 8GB etc.;

 • Acumulatorul - acesta depinde și de dimensiunile reportofonului. Spre exemplu, dacă optezi pentru un reportofon spion de mărime mică, acesta este echipat cu un acumulator de 2000 mAh, oferind o autonomie de 15 zile de înregistrare. Un aspect important de care să ții cont este calitatea acumulatorului, nu doar capacitatea sa de înregistrare.

 • Calitatea sunetului - este unul dintre caracteristicile cele mai importante ale reportofonului. Procesarea sunetului determină în mare parte calitatea acestuia. Pentru o înregistrare clară, precisă sunt incluși algoritmi de clarificare sau îndepărtare a unor sunete de fond. Acțiunile principale vizează diminuarea zgomotelor de fundal, înlăturarea zgomotelor produse de diverse dispozitive din zona vizată.

 • Conectori - Majoritatea reportofoanelor spion standard dețin conectorul USB în vederea transferării datelor pe laptop sau PC. Dar, regăsești și reportofoane spion profesionale care permit mai mulți conectori sau au tehnologia Bluetooth.

 • Microfon stereo - este esențial ca reportofonul să aibă încorporat și microfoane stereo pentru a beneficia de un sunet de calitate. Majoritatea modelelor au incluse microfoane adiționale și funcții avansate ca cel de anulare a zgomotelor din fond. 

 • Modul de activare - există 2 variante de activare: prin tastare (se apasă un buton și se începe înregistrare) și prin comandă vocală (se activează înregistrarea doar când recepționează voci).

 • Designul - reportofoanele spion se regăsesc în numeroase variante, cele mai frecvent utilizate fiind: brățara, ceasul de mână, instrumentul de scris, stick-ul. Dar, au apărut și alte versiuni ca odorizantul de cameră, veioza sau senzor de fum/gaz. În funcție de necesitățile tale, poți opta pentru unul dintre aceste modele.

Ce funcții speciale prezintă reportofonul spion?


Cele mai multe modele profesionale au inclus un panou de comandă, unde îți poți realiza setările dorite. Meniul este unul simplu și ușor de utilizat și îți poți activa funcțiile fără a întâmpina probleme. Pe ecranul digital vei observa opțiunile tehnice ale reportofonului privind:

 • înregistrarea concomitentă;

 • cronometrarea;

 • sincronizarea imaginilor;

 • redarea lentă sau la o viteză accelerată;

 • anularea zgomotelor de fond.

 • procesul automat de transcrierea vocii în text.

Printre cele mai urmărite porturi pentru aceste dispozitive sunt:

 • XLR - potrivite pentru atașarea unor microfoane externe;

 • USB - necesare pentru descărcarea sau transferarea înregistrărilor;

 • TSR - utile pentru conectarea la diverse instrumente muzicale (chitară, bass etc.).

Majoritatea modelelor de reportofoane spion au încorporate senzori vocali, ce vizează înregistrarea strict la voce. Raza de acțiune este un detaliu important pe care trebuie să îl ai în vedere la activarea înregistrării. Din acest motiv, alege un reportofon dotat cu aplicații care permit controlarea acestuia de la distanță.

Concluzii

Reportofoanele spion sunt dispozitive portabile performante capabile să înregistreze audio conversații de maximă importanță pentru utilizator, într-o manieră discretă și facilă.

Datorită numeroaselor funcții și caracteristici speciale, reportofoanele spion și-au extins sfera de folosire, reușind astăzi să fie utilizate în foarte multe domenii. Acest reportofon spion este cunoscut ca fiind cel mai practic mod de înregistrare, fiind concepute ca dispozitive de mici dimensiuni, dar cu performanțe superioare privind calitatea sunetului.

În prezent, există numeroase modele de reportofoane spion disponibile pe piață. SMTSOL (Smartech Solutions) îți oferă o gamă diversă de reportofoane spion de cea mai bună calitate, ce sunt testate în prealabil. Este esențial să alegi mereu dispozitive sigure și eficiente, iar specialiștii SMTSOL îți oferă cele mai bune soluții de cumpărare conform cerințelor tale.

Taguri: