https://www.smtsol.ro/blog/image/cache/catalog/23.12/camere%20spion%20cu%20transmisie%20live-1170x600.jpg

Top 7 curiozități despre camerele spion cu transmisie live

 • 23 Dec 2020
 • |   0 Comentarii

A avea încredere în oameni a început să devină o reală problemă. Nu știi dacă angajații sau șefii tăi ascund alte gânduri sub zâmbetele pe care le afișează, dacă micuțul tău este pe mâini bune cu noua bonă sau bunurile materiale din casă sunt în siguranță. 

Top 7 curiozități despre camerele spion cu transmisie live

De-a lungul timpului, au apărut diverse aparate sau instrumente care te pot ajuta să fii sigur că totul este sub control sau îți pot oferi răspunsuri la întrebări care te frământă de mult timp. Camerele spion cu transmisie live se numără printre astfel de alternative.

7. Ce sunt camerele spion cu transmisie live?


Camerele spion cu transmisie live sunt mici dispozitive (foarte ușor de montat), care îți oferă posibilitatea să vizualizezi imaginile direct de pe telefon, calculator sau tabletă. Cu o conexiune bună la internet, poți accesa informațiile de oriunde te-ai afla. Datorită formei și mărimii, sunt ideale pentru:

 • a putea înregistra orice fel de discuții; 
 • a monitoriza încăperi;
 • a observa comportamente.

Există 2 tipuri de camere

 1. Camerele Wi-Fi sunt mai eficiente din punct de vedere al discreției, însă funcționează pe bază de semnal. Dacă filmarea va fi perturbată de orice impediment, informația nu va mai putea fi înregistrată și redată. De asemenea, conțin două componente: transmițător și un receptor, care sunt dispuși separat. 
 2. Camerele cu cablu atașat sunt mai sigure, însă implică mai mult efort pentru a le ascunde.

Camerele spion cu transmisie live sunt mult mai eficiente decât sistemele de supraveghere de mari dimensiuni. În primul rând, oamenii nu vor ști că sunt înregistrați, având posibilitatea de a pătrunde și în locuri mai puțin accesibile. În al doilea, investiția făcută nu este atât de costisitoare.

Astfel de camere sunt legale atâta timp cât sunt utilizate conform indicațiilor din manualul de instrucțiuni.

6. Care sunt metodele prin care poți ascunde camerele spion cu transmisie live?


Există diverse metode prin care poți ascunde camera. Într-adevăr, este mult mai dificil atunci când vrei să captezi și secvențe video. 

Camera trebuie așezată în așa fel încât imaginile să fie clare și să acopere întreaga rază vizată. Totuși, au apărut diverse metode ingenioase prin care poți rezolva astfel de probleme. Așadar, camera spion cu transmisie live poate fi instalată în:

 1. Pix – este ideal pentru subtilitate maximă. La birou sau acasă, metoda poate fi utilizată cu succes pentru a înregistra video. Dacă este utilizat cu pricepere, imaginile vor fi clare și complete.
 2. Animale sau jucării de pluș – aplicat mai ales în momentul în care îți dorești să afli adevărul despre cum se comportă noua dădacă cu micuțul tău. Nimic nu va da de bănuit și vei putea să observi toate detaliile ascunse.
 3. Căni de cafea sau ceai – potrivite mai ales pentru discuțiile amicale sau momentele intime petrecute cu prieteni sau cu cei apropiați.
 4. Ceas de mână, respectiv cravată – vei avea nevoie de puțin mai multă îndemânare, dar camerele pot fi ascunse cu succes.

Ideile nu se opresc aici. Există mult mai multe alternative pentru a insera camerele spion cu transmisie live. Trebuie doar să te gândești care e cea mai potrivită pentru contextul în care o vei folosi.

5. Cât de clare sunt imaginile redate de camerele spion cu transmisie live?

Calitatea imaginii este un aspect important, mai ales când nu vrei să ratezi niciun detaliu. De obicei, camerele ascunse moderne sau sunt abia apărute pe piață, au posibilitatea de a reda la o rezoluție superioară.

Culorile vor fi contrastante, iar luminozitatea nu va putea obtura imaginea altor obiecte. De asemenea, încăperile slab luminate nu vor mai reprezenta un impediment.

Indicii de calitate pe care îi vei întâlni la o cameră spion cu transmisie live sunt: High qualityHigh resolution și High Definition. Opțiunea HD este cea mai recomandată. La fel de recomandate sunt camerele cu infraroșu, care sunt destinate captării imaginilor pe timp de noapte.

4. Cât de rezistentă este bateriea unor camere spion cu transmisie live?


Camerele spion dotate cu acumulator au atât avantaje, cât și dezavantaje. 

Capacitatea bateriei este influențată de tipul camerei spion. Pentru dispozitivele care pot funcționa doar câteva ore, trebuie să fii atent(ă) să nu prelungești foarte mult timpul de supraveghere. În caz contrar, informațiile nu vor mai fi captate. De asemenea, în cazul în care situația o cere, trebuie să schimbi bateria și, implicit, trebuie să retragi camera din încăpere.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, caută o cameră spion cu o baterie care poate rezista mai mult. Există modele a căror baterie poate să funcționeze chiar și un 1 an de zile. Astfel, vei fi sigur/ă că nu vei fi presat să încarci din nou camera sau să oprești supravegherea fix într-un moment important.

3. Cât de costisitoare sunt camerele spion cu transmisie live?

Camera spion cu transmisie live potrivită nevoilor tale poate implica mulți factori. În primul rând, trebuie să te gândești la faptul că prețul influențează direct calitatea imaginii și a sunetului. Camerele moderne vor avea o performanță ridicată față de variantele vechi care filmează alb-negru sau sunt greu de utilizat.

Totuși, este foarte bine să efectuezi o cercetare înainte de a achiziționa camera. Sunt mii de exemplare pe piață și este foarte bine să știi care performează cel mai bine înainte de a face investiția.

Trebuie să ai în vedere motivul pentru care vei folosi astfel de camere:

 1. Camerele cu infraroșu și senzori de mișcare sunt cele mai costisitoare. 
 2. Camerele IP care permit transmiterea informației de la distanțe mari și cele cu capacitate de stocare mare se află la mijlocul topului. 
 3. La polul opus se află camerele Wi-fi care sunt cele mai ieftine. 

Prețul poate începe de la 40 de lei.

Este recomandat  achiziționezi online camerele pentru că poți găsi o gamă diversificată de tipologii, clasate pe mărimi, forme și funcții.

Consultă, de asemenea, părerea celor care deja au avut experiențe cu astfel de dispozitive. Este una dintre cele mai bune metode prin care poți fi sigur că alegerea este una potrivită. Motivul este legat de faptul că nu prea au șansă să intervină factori subiectivi. Nu este cazul de gusturi sau păreri care să difere în funcție de personalitatea fiecăruia. Astfel, vei putea afla dacă:

 • performanțele camerei sunt cele așteptate;
 • funcțiile sunt realizate cu succes;
 • descrierea întâlnită pe site este îndeplinită în totalitate.

2. Ce funcții de stocare pot îndeplini camere spion cu transmisie live?


Spațiul de stocare este un alt aspect important pe care nu trebuie să îl scapi din vedere pentru a putea păstra informația pe care ai văzut-o în timp real. Evident, o astfel de funcție diferă de la un model la altul, însă trebuie să știi câteva detalii tehnice pentru a face alegerea potrivită.

Majoritatea camerelor spion utilizează un card SD, cu o capacitate între 2 și 64 GB pentru a păstra informația colectată. Totuși, există și diverse modele care dispun de memorie internă și, implicit, datele sunt stocate automat.

Pentru a putea vizualiza materialul pe care l-ai filmat cu ajutorul camerei spion, este nevoie doar de un dispozitiv cu ecran. Imaginile vor fi redate cu ușurință. 

Dacă apelezi la dispozitivele care au integrat un card SD pentru a stoca informația, va trebui să achiziționezi un cititor de carduri. Însă, nu este o regulă scrisă pentru a putea determina cât timp poți înregistra pe un card SD. 

Calitatea înregistrării este un factor care determină cât material poate fi stocat pe card. Bineînțeles, o rezoluție ridicată va ocupa mai mult spațiu și, implicit, va micșora timpul de înregistrare. Dacă nu e necesar, nu apela la o cameră capabilă să înregistreze foarte clar imaginile.

1. Cum funcționează camerele spion cu transmisie live?

Există aplicații care te vor ajuta să poți efectua procesul de supraveghere de la distanță, în funcție de tipul fiecărei camere spion cu transmisie live. Le poți descărca fie de pe Google Play, fie de pe App Store. 

O astfel de aplicație este Aboxcam. Pentru a o utiliza trebuie să urmărești etapele de mai jos:

 1. Descarcă aplicația, scanează cu telefonul rețelele wireless și vei găsi rețeaua pe care o emite dispozitivul de spionaj, fără parolă.
 2. După scanare, e necesar să deschizi aplicația și să adaugi dispozitivul scanat. 
 3. Apoi, mergi înapoi la adăugare dispozitiv, apasă Network Settings și apasă next pentru a putea selecta rețeaua wireless la care să se conecteze respectivul dispozitiv.
 4. După ce ai parcurs întregul proces, dispozitivul se va reseta. Astfel, se va putea conecta la rețeaua Wi-Fi pe care ai selectat-o. 
 5. Apoi, îți va permite să vizualizezi imaginile de oriunde.

Camerele spion cu transmisie live au un design elegant, care îți permite să captezi cele mai neplăcute evenimente. Nu prezintă multe butoane și nu implică mult efort pentru a putea înțelege sistemul de funcționare.

Concluzii

Cuvintele puse în contextul potrivit pot crea adevărate iluzii despre oameni sau situații. Camerele spion cu transmisie live sunt special realizate pentru a evita minciunile de orice fel, dar și situațiile de extremă urgență

De asemenea, se adaptează ușor oricărei locații. De cele mai multe ori, prevenția este cea care te poate ajuta să scapi de foarte multe probleme. Nu vei mai fi înșelat de aparențe și nici nu vei mai fi păcălit de oamenii din jurul tău. Alege siguranța înainte de toate promisiunile dulci sau ochii care sclipesc frumos.

Taguri: