Instalarea unui sistem de supraveghere video reprezintă astăzi una dintre soluțiile eficiente la care pot apela proprietarii de locuințe sau business-uri în vederea obținerii unui nivel înalt de securitate și protecție.
Pe piață există numeroase dispozitive de monitorizare profesionale, care sunt concepute în baza unor tehnologii de ultimă generație. Scopul lor este să ofere utilizatorilor performanțe înalte în ceea ce privește controlarea spațiului monitorizat.
Însă, există cazuri în care rezultatele pe care le oferă un astfel de sistem nu sunt cele așteptate sau apar defecțiuni în mod constant. Care ar putea fi cauza?
Ei bine, în cele mai multe situații, greșelile de instalare sunt cele care împiedică o funcționare optimă a sistemului de supraveghere video, fapt care conduce inevitabil la performanțe slabe.
Montarea pe cont propriu a sistemului de supraveghere, fără a ține cont de recomandările specialiștilor sau de manualul de utilizare poate cauza apariția unor erori sau probleme tehnice, care împiedică obținerea unor rezultate pe măsura așteptărilor.
Care sunt cele mai comune greșeli în cazul montării unui sistem de supraveghere video?
Pot apărea defecțiuni sau rezultate slabe ale sistemelor de supraveghere video în situații precum:
Poziționarea greșită a camerelor de supraveghere video
Eficiența unui astfel de dispozitiv este influențată de modul în care este poziționat. Cu alte cuvinte, amplasarea corectă a camerei este esențială pentru a obține performanțe înalte.
Dacă este poziționată prea sus camera de supraveghere, câmpul vizual este limitat. La polul opus, dacă este montată prea jos, camera poate fi deteriorată sau chiar luată. În momentul în care camera nu are o linie de vizibilitate clar definită către anumite zone de interes, aceasta este complet inutilă.
Acest aspect este valabil atât pentru camerele interioare, cât și pentru cele exterioare. La o simplă analiză a perimetrului proprietății, pot fi identificate câteva unghiuri care furnizează puncte de observație foarte bune. De asemenea, trebuie să se țină cont de posibilele obstacole, care ar împiedica o bună vizibilitate.
Trebuie avut în vedere și poziția soarelui, pentru a nu exista riscul unor raze puternice ale acestuia, care să afecteze unghiul de vizualizare în anumite momente ale zilei.
De reținut că printr-o poziționare și o orientare corectă a camerei de supraveghere, se pot obține imagini de înaltă calitate.
Achiziționarea unor cabluri video și accesorii slab calitative
Pot exista pierderi de calitate video pe fondul achiziționări unor cabluri slab calitative sau a unor accesorii incompatibile. Cei care fac astfel de greșeli nu se documentează înainte despre procesul de instalare a unui astfel de dispozitiv.
Alegerea unor cabluri slab calitative și conectate greșit ar putea face ca întregul sistem de supraveghere să eșueze.
De aceea, documentarea este cheia unei achiziții responsabile. În prezent, există sisteme de supraveghere video ce au la bază tehnologia wireless, ele garantând cele mai optime rezultate. Alegând un astfel de sistem, se elimină complet grijile instalării cu fire, care în cele mai multe cazuri este un proces problematic.
Conexiunea slabă la Internet
Instalarea sistemului de supraveghere video fără a lua în considerare puterea semnalului wireless din locuință este una dintre cele mai întâlnite greșeli. Acest aspect este deseori trecut cu vederea, însă el poate determina rezultate sub nivelul așteptărilor. Tot ceea ce surprinde camera se trimite cu ajutorul conexiunii la internet, iar în cazul unei viteze mici, acest lucru va crea anumite probleme.
Înainte de instalare, utilizatorul ar trebui să cunoască puterea semnalului wireless din fiecare încăpere. În situația în care conexiunea este slabă sau instabilă, trebuie avută în vedere o soluție de extindere a razei de acțiune la rețea.
Când vine vorba de montarea unui sistem de supraveghere pot exista numeroase greșeli. Performanțele unui astfel de dispozitiv depind în mare măsură de modul de instalare. Însă, este important ca la achiziționarea unor camere de supraveghere, criteriul principal să fie calitatea.
Pentru obținerea celor mai bune rezultate este necesară investirea într-un sistem performant, dar care poate fi ușor de utilizat.
SMT SOL furnizează soluții de supraveghere aliniate cerințelor actuale ale clienților săi
SMT SOL vine în ajutorul clienților săi cu soluții de înaltă calitate care promit performanțe de excepție. Soluțiile din categoria Self-Protect Smartech răspund cu succes nevoilor de siguranță și protecție ale clienților, oferind acestora control total asupra perimetrului monitorizat.
În plus, ele sunt apreciate de utilizatori și datorită funcțiilor integrate printre care:
Senzori performanți de mișcare;
Sistem Nightvision;
Notificări în timp real pe dispozitivele mobile;
Comunicare audio prin aplicație etc.
În plus, aceste dispozitive nu au nevoie de instalare cu fire, întregul proces de montare fiind simplu și ușor de realizat. Comparativ cu sistemele de supraveghere convenționale, soluțiile Self-Protect implică o instalare rapidă și foarte multe avantaje din perspectiva funcționalității.
Astfel, dacă ești în căutarea unei soluții de supraveghere video, SMT SOL îți pune la dispoziție un portofoliu variat de sisteme de înaltă calitate, care impresionează prin fiabilitate de excepție și performanțe de top.