https://www.smtsol.ro/blog/image/cache/catalog/Blog/finger-2081169_640-1170x600.jpg

Top 3 aplicatii pentru detectarea microfoanelor

  • 02 Jul 2019
  • |   0 Comentarii

Te temi ca cineva te urmareste cand esti acasa, la hotel, restaurant, birou, ori in alte locuri? Mai precis, te temi ca cineva iti „urmareste” conversatiile pe care le ai de-a lungul intregului timp pe care il petreci prin diverse locuri? In acest caz trebuie sa utilizezi aplicatii pentru a detecta daca ai un telefon ascuns in telefonul tau, de exemplu. Sau direct in buzunarul tau! Astfel poti detecta un microfon spion, asemenea aplicatii fiind importante in scopuri de securitate, astfel incat sa nu fii ascultat, ba chiar filmat niciodata. Desigur, in asemenea situatii delicate pentru depistarea microfoanelor ori a camerelor ascunse este mai bine sa se apeleze la specialişti. Aplicatia reprezinta cea mai buna modalitate de a descoperi dispozitive ascunse si de asemenea indica dispozitive ascunse. A obtine cea mai buna aplicație de detectare a unui microfon ascuns face viata mai usoara

In primul rand ar fi aplicatia Locate Phones, care poate fi gasita pe pe Google Play și App Store si care permite sa efectuezi o monitorizare constanta a unui dispozitiv, chiar dacă acesta este restartat la un moment dat. Aceasta are un impact extrem e mic asupra autonomiei bateriei si se pare ca e foarte utila si in situatiile in care ai pierdut telefonul, datorita capacitatii sale de a trimite share location.

Pe locul doi ar fi DontSpy- considerata una dintre cele mai bune aplicatii pentru iPhone, pentru a detecta dispozitivele spion (inclusiv microfoanele). Aceasta aplicatie populara te va ajuta sa detectezi dispozitive electronice ascunse. De fapt, cu aceasta aplicatie poti gasi smartphone-uri, camere ascunse, bug-uri spion, microfoane spion si altele.

Locul trei constituie si un raspuns la intrebarea daca se poate detecta un microfon ascuns intr-o incapere cu ajutorul telefonului mobil si daca da, cum? Detectoare pentru dispozitive cu transmisie radio - acestea sunt modele standard si sunt usor de folosit. Sunt dotate cu una sau mai multe antene care scaneaza in mod continuu frecventele radio cuprinse intre 0 MHz - 10.000 MHz. Daca descopera ceva emit un semnal audio sau luminos, care creste in intensitate pe masura ce te apropii de locul unde este ascuns dispozitivul de urmarire. Se pot  folosi acasa, in masina, la firma.

La modul general vorbind, dar tot pe „tema spy” mai trebuie sa stii ceva ce pare  greu de crezut, dar ei bine e adevarat. In ultimul timp expertii in telecomunicatii avertizeaza ca ascultarea de convorbiri telefonice a ajuns la un nivel nebanuit de avansat. Totul se poate realiza simplu, fara nicio urma pe telefon sau pe factura. Este suficient ca cineva sa-ti subtilizeze telefonul si sa tasteze pe el un cod si atunci telefonul tau devine un receptor si emitator de inregistrari catre o destinatie dorita de "spion". Ce este cu atat mai inedit este faptul ca odata "spart" telefonul poate sa inregistreze si convorbiri in timp ce este lasat pe o masa intr-o camera si sa le transmita unei surse. Singura modalitate de a te proteja impotriva acestor practici este ca telefonul sa aiba bateria scoasa. Cert este ca nu exista niciun mod prin care sa poti sa-ti dai seama daca telefonul tau este ascultat sau nu.

Si e bine sa mai stii inca ceva: exista si aplicatii care pot detecta un eventual program spion din telefonul tau Android. De exemplu, aplicatia Voodoo Carrier IQ este gratuita si scaneaza telefonul pentru a verifica daca acesta contine programul spion dezvoltat de IQ Carrier (un asemenea program spion se pare ca se gaseste atat in dispozitivele mobile Android, cat si in cele Nokia sau Blackberry). Mai nou, o tehnică informatica permite interceptarea convorbirilor şi a mesajelor de pe telefonul mobil al altora. Respectiv, pe telefonul celui supravegheat se instalează un soft invizibil. Urmăritorul poate vedea toate convorbirile şi toate SMS-urile trimise şi primite de pe telefonul persoanei urmărite, avand si posibilitatea sa le inregistreze. Un operator de telefonie mobila poate afla în orice moment care aparat funcţional în reteaua sa este urmărit, pentru ca datele obţinute sunt trimise prin SMS la „supraveghetor”. Practic, programul informatic de urmarire - care este un virus, de fapt - poate fi ascuns pe telefonul parazitat, dar nu si in reteaua GSM folosita.

Si daca te intrebi si de ce e necesara o detectare de microfoane ascunse sau camere video spion, nu e nevoie sa iti spun eu ca in urma interceptarilor poti fi santajat, amenintat s.a. Vorbim despre ceva ce iti poate distruge afacerea, ori o relatie fericita, iti violeaza intimitatea pur si simplu. Prin urmare e necesar sa iesi din zona de comoditate si sa actionezi.

Taguri: