https://www.smtsol.ro/blog/image/cache/catalog/Blog/nou%20book-1170x600.png

Top 10 obiecte in care poti ascunde microfoanele spion

  • 02 Jul 2019
  • |   0 Comentarii

Dispozitivele de ascultare si microfoanele wireless devin progresiv mai mici - odata cu progresul tehnologic si, astfel, mai greu de detectat. Ele pot fi ascunse aproape oriunde! Cu putine sanse de a fi dezvaluite. Desi unele locuri sunt mai bune decat altele pentru eficienta in preluarea sunetului. De exemplu, daca vreodata te-ai gandit cum ar fi sa „plantezi” microfoane undeva (asa cum ai vazut tu in filmele acelea de actiune care iti plac atat de mult), fii constient de un singur lucru: aceasta practica este ilegala in multe situatii si iti va face  probleme.

La modul general vorbind e bine de stiut ca ascunderea unui microfon intr-o locatie publica e mai simpla. Fa-o atunci cand nimeni altcineva nu este in jur pentru a evita posibilitatile de a fi vazut si de a avea dispozitivul furat. Principala provocare este de a pune microfonul intr-o locatie in care se va detecta un sunet util, cum ar fi conversatia. Aceasta in timp ce microfonul nu e  coplesit de zgomotul ambiental, cum ar fi traficul sau miscarea multimii. Plasarea microfonului cat mai departe posibil de la surse de zgomot puternice si, daca este posibil, in interiorul unei zone unde nu se aude un sunet irelevant, e recomandabila. Ascunderea microfoanelor in locatii private genereaza probleme juridice. Dar numarul „obiectelor” pentru un dispozitiv mic de ascultare fara fir este aproape infinit in majoritatea locuintelor private. Daca vrei totusi sa stii, asa ca sa fii un om informat, unde se pot ascunde microfoanele spion, afla ca se poate face un...top si in acest sens.

1.O biblioteca. Locatie excelenta: rafturile superioare ale unei biblioteci. Un raft plin de carti prezinta multe informatii vizuale, astfel incat, chiar daca microfonul este usor vizibil, este putin probabil sa fie observat de oricine nu il cauta.

2.Gadgeturi. Odata cu aparitia electronicii personale omniprezente, cum ar fi telefoanele mobile si iPod-urile, acum este foarte usor sa incorporezi un microfon spion in ceva de genul acesta. Si sa-l pastrati la vedere fara a trezi deloc suspiciunea.

3.Diverse dispozitive. Dispozitivele de ascultare pot fi destul de usor ascunse in interiorul altor dispozitive. Deoarece majoritatea dispozitivelor electronice sunt construite cu un carcasa solida care inconjoara o cavitate care are spatiu, precum si electronica, un dispozitiv de ascultare este usor incorporat in interiorul carcasei dure a unui dispozitiv, unde acesta va fi eficient dar nedetectabil, fara a dezasambla dispozitivul mai mare. Computerele desktop si laptop, televizoarele, sistemele stereo, telefoanele mobile si radiourile sunt dispozitive eficiente pentru a ascunde un microfon.

4.Bricheta. E o solutie de a ascunde un microfon spion. Daca cineva vrea sa supravegheze pe altcineva, fara sa fie langa el, poate sa ii ofere o bricheta cu un microfon integrat in ea. Cu o conditie: persoana respectiva sa fie fumator (fumatoare)!

5.Dispozitiv - Cheie auto. Un obiect care sa imite cheile autoturismului e perfect pentru inregistrarea conversatiilor intr-o mașină, dar se poate folosi si acasa, intr-un birou sau intr-o cafenea. Un microfon foarte sensibil, ascuns cu pricepere intr-un astfel de dispozitiv poate inregistra, potrivit specialistilor in domeniu si conversatii soptite, cu o claritate aproape perfecta. Acest dispozitiv nu va  deschide masina, de aceea, e necesara atentie la utilizare.

6. Stilou. Montarea unui dispozitiv de inregistrare in ceva atat de subtire si compact precum un stilou pare a fi imposibil. Dar se face si chiar cu succes.

7.Detectorul de fum. Un „obiect” functional. Acest lucru il face ideal pentru ascunderea unui microfon spion.

8. Card bancar. De departe unul dintre obiectele preferate si in seriile noi axate pe aventurile lui 007. Intr-un card bancar poate fi pus un dispozitiv de ascultare profesionala suficient de mic. Acest lucru face cardul cu pricina perfect pentru a asculta si inregistra in aproape orice mediu, fara a fi cineva suspectat. Se spune ca reprezinta o alegere populara in randul detectivilor particulari si in randul altor specialisti in domeniul supravegherii – fiind un fel de crème de la crème in ceea ce priveste dispozitivele de inregistrare spion.

9. Scrumiera. Poate fi surprinzatoare daca este o scrumiera cu microfon încorporat.

10. Un mouse. Ori ca se afla la calculator, ori ca se afla la un laptop, un mouse poate fi locul perfect pentru a ascunde un microfon. De obicei se foloseste frecvent pentru a spiona in birouri. Microfonul este alimentat non stop atata timp cat mouse-ul e conectat la calculator. Iar un microfon spion sensibil, plasat intr-un mouse, poate capta convorbiri pe o distanta de 8-10 metri.

Despre orice tip de microfoane spion am vorbi, tot specialistii in domeniu sunt cei care spun ca frumusetea acestor dispozitive de ascultare de inalta tehnologie, superinteligente, este ca le poti folosi/ascunde oriunde.

Taguri: