https://www.smtsol.ro/blog/image/cache/catalog/Blog/nou%20cctv8%20%281%29-1170x600.png

Top 10 obiecte in care poti ascunde camerele spion

  • 02 Jul 2019
  • |   0 Comentarii

Probabil ca stii expresia " “big brother is watching”  - de la  George Orwell citire, in celebrul „1984”.

Exista vreun adevar in fictiune? Indiferent dacă ne place sau nu, camerele spion sunt cu adevărat peste tot si suntem in mod constant filmati fara stirea noastra. Desigur, unele intentii sunt „nevinovate”. Camerele de supraveghere sunt folosite pentru a pastra magazinele, bancile, etc. in siguranta, sau pentru a impiedica intrusii sa intre pe proprietatea privata.

Cu toate acestea, camerele ascunse uneori sunt folosite pentru scopuri nu chiar atat de „nevinovate”. Daca ai avut vreodata sentimentul ciudat si indescriptibil ca esti supravegheat, poti face cunostinta cu  locurile cele mai frecvente unde ar putea fi camere spion. Sau...Daca ai simtit vreodata impulsul de a deveeni detectiv particular – nu glumesc, atunci trebuie sa stii unde se pot „planta” aceste camere. Tehnologia se imbunatateste intotdeauna, ceea ce inseamna ca si in domeniul supravegherii video exista un asemenea progres. Astfel, exista un progres si cand vine vorba despre locurile unde pot fi ascunse camerele spion.

Iti voi vorbi despre cateva dintre aceste locuri „exotice”, propunandu-ti sa afli cate ceva despre 10 „obiecte” in care poti ascunde camere spion.

1.La oglinda retrovizoare. De ce aici? O mulțime de masini au oglinzi retrovizoare moderne cu tot felul de caracteristici inteligente. Acesta este un loc interesant pentru a ascunde o camera. Si daca vrei sa te distrezi,  uneori poti studia daca exista asa ceva in caz ca esti intr-o masina de închiriat, un taxi sau orice masina care nu e a ta.

2. In ceas. Ceasurile reprezinta un loc bun pentru a ascunde camerele, din mai multe motive. Anume, acestea sunt, de obicei, langa pat, sau plasate intr-un loc avanatajos. Un alt motiv este faptul ca ceasurile sunt pornite si functioneaza 24 de ore pe zi. Unele companii din SUA fac chiar publicitate unor ceasuri ca fiind pentru afaceri sau pentru functionari guvernamentali – aceasta pentru a-ti face o idee despre ce pot face camerele spion si unde ar putea fi situate.

3.In detectorul de fum. Un detector de fum reprezinta si el un alt loc unde ar putea sta linistita o camera spion. Multe dintre aceste detectoare sunt suficient de sofisticate pentru a avea conexiune la internet.

4. La cutia postala. Da, se pot instala uneori camere de luat vederi in spatele cutiilor postale. Ai fost vreodata ingrijorat ca cineva iti fura corespondenta? Poate nu e doar o gluma, sau un vecin interesat de pliantele cu promotii pe care le primesti...   

5.In stilou. Se spune ca o camera ascunsa intr-un stilou reprezinta pana si visul unui copil de gradinita! Astazi stilourile sunt folosite si ca dispozitive de inregistrare a unei conversatii, sau a unei anume tranzactii.

6. Intr-o jucarie de plus. Citez iar din folclorul urban: O camera ascunsa in ochiul unui ursulet de plus e cea mai infama camera a tuturor timpurilor! In general, parintii ar putea face acest lucru pentru a vedea ce se intampla acasa in lipsa lor, mai ales cand au bone care au grija de copii. Mai mult decat atat, o camera ascunsa intr-un asemenea loc e eficienta si pentru spionarea animalelor de companie, respectiv a ingrijitorilor animalelor de companie. Inca ceva: masini de jucarie. Daca cineva care are copii are mașini de jucarie in camera de zi sau in orice alta camera se poate pune o microcamera in jucaria respectiva si astfel toata lumea e spionata!

7.In interiorul unui odorizant. Odorizantele exista in viata noastra in toate formele si dimensiunile in zilele noastre. De fapt, probabil ca nici macar nu le observam.

8.Intr-un nasture. Nu te-ai fi asteptat, dar acesta e un loc ”banal”, destul de folosit de-a lungul timpului, inclusiv in filmele cu spioni ai vazut cum se face treaba asta. Totusi, timpul demonstreaza ca un nasture isi poate pastra etern utilitatea, chiar si in progresistul domeniu al supravegherii video.

9.La oglinda. Cine cumpara o oglinda cu doua fete, poate pune o camera spion acolo. In caz contrar se gasesc oglinzi cu camera ascunsa incorporata deja in interior.

10.In comutatoare. Camerele mici spion pot fi plasate in comutatoarele de lumina. Unele comutatoare de lumina au capace, care ajuta la mascarea lentilelor camerei spion.

In cele din urma, o camera spion se poate afla oriunde. S-a ajuns pana acolo incat exista deja camere spion proiectate sa arate precum canile de cafea – unul din enorm de multele exemple. In bucatarie, in dormitor, la birou, pe strada, in magazin, in restaurantul tau preferat, ba chiar in boxerii tai preferati (glumesc) se poate afla oricand o camera spion. Inchei tot cu o zicala marca USA: „In America niciodata nu esti singur”, adaugand ca nicaieri in lume nu esti singur oricat de mult ti-ai dori!

Taguri: